Loading

20 години Ансамбъл „Елица” с.Врабево

20 години Ансамбъл „Елица” с.Врабево

            На 1 юли 2016 г. в салона на Читалище „Христо Ботев” с тържествен концерт беше отбелязан 20-годишният юбилей на ансамбъл „Елица” с.Врабево. Проявата премина при огромен интерес от страна на жителите и гостите на селото. Салонът на читалището се оказа тесен за желаещите да видят на живо участниците в концерта певци и танцьори.

        Културното мероприятие започна със слово на художествения ръководител на ансамбъла и председател на Народно читалище „Христо Ботев – 1911 г.” с.Врабево, Милка Стратева. В него тя маркира основните стъпки на Ансамбъл „Елица” от неговото създаване до момента. Идеята за неговото възникване, ентусиазма на неговите членове, трудностите през които е преминал, но и многобройните успехи които е постигнал на регионално и национално ниво. След нея приветствия под формата на поздравителни адреси, поднесоха зам. кмета на Община Троян – г-жа Бистра Чолакова и кмета на с.Врабево – г-н Радион Стратев.

        След това на сцената излязоха основните „виновници” за прекрасния празник – певческия женски хор, танцовия състав и буфосинхронистите на ансамбъла. Всички те показаха своя талант и умения и бяха възнаградени с нестихващи аплодисменти от многобройната публика.

        Най-чаровни обаче бяха най-малките танцьори на възраст от 5 до 8 години, които спечелиха сърцата на публиката с желанието си да излязат на сцената и да покажат наученото от тях в малкото време откакто се занимават организирано с народни танци. Тук можете да разгледате снимки от събитието.