Loading

ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "АЛБЕНА"

23254

Кметство-с.Врабево и НЧ "Христо Ботев – 1911", във взаимодействие със Съюза на българските писатели и подкрепата на Община- Троян и фондация "Българска памет", обявяват Трети национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства. В конкурса могат да участват пишещи на български език, пълнолетни творци, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща или телефон.

   Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 12 пункта, разредка 1. Изпращат се на електронен адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . в срок до 31 май 2019 г.

   Жури в състав Никола Инджов, Владо Даверов и проф. Аксиния Джурова премира четирима лауреати, на които разпределя сумарен награден фонд от 2 000 лева.

     И.К. "Световит" ще издаде сборник с наградените и други, отличени в същия конкурс, разкази.

     Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец юни 2019 г. на сайта на Кметство-с.Врабево. Връчването на наградите е на 29 юни.

   За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков на GSM 0884339516.